Goede doel

Run for Cancer & hospice de Winde

De opbrengst van de eerste vier edities van de Greenrun is naar Kika gegaan. Vanaf 2021 gaat de opbrengst naar Roparunteam 326.

Wie is Roparunteam 326?

Wij zijn Roparun team 326 – Run For Cancer en sinds 2012 doen wij mee aan de Roparun. De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. In het Pinksterweekend wordt op vliegveld Twente het startschot gegeven van dit geweldige loopspektakel (voor Corona was dit in Parijs en Hamburg). Ruim 375 teams doen mee en zullen op 2e Pinksterdag finishen in Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop zal ruim 540 kilometer afgelegd gaan worden binnen 50 uur. Dit alles voor een uniek doel, de Roparun. Een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Met de opbrengst wil stichting Roparun de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten en hun naasten zo aangenaam mogelijk maken. Jaarlijks halen de teams gemiddeld zo rond de 5,2 miljoen euro op. Het motto van stichting Roparun is dan ook:

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Team 326, Run for Cancer uit Deventer, bestaat uit 28 personen, waarvan er 8 hardlopers zijn die begeleidt worden door fietsers, chauffeurs en ondersteund worden door fysiotherapeuten en mensen van de catering.

Naast de ondersteuning aan stichting Roparun vindt ons team het belangrijk om ook een lokaal doel te ondersteunen. Op dit moment is dat lokale doel: hospice de Winde in Deventer.

Hospice De Winde begeleidt mensen in hun laatste levensfase en waarbij kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat. Het hospice beschikt daarvoor over tien gastenkamers. Er is 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, voor zowel de gasten als hun naasten. Waar mogelijk wordt de zorg afgestemd op de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de persoon in kwestie. Hospice de Winde is onderdeel van Zorggroep Solis.

Kijk voor meer informatie op de site van de Roparun.