Waarom Greenrun

VOOR HET GOEDE DOEL

Home

Stichting Kinderen kankervrij

De Greenrun is een project dat uit het sportieve brein van team Deventer is ontstaan. Team Deventer zet zich al meerdere jaren in voor Kika.  Opzet van dit evenement is een win-win situatie te creëren. Een prestatieloop waarbij elke loper zijn eigen presentatie kan meten. Een prestatieloop om de beginnende loper te laten ervaren dat hardlopen, in een mooie natuurlijke omgeving, een leuke hobby kan zijn. Een prestatieloop waarbij de wandelaar ook een mooie route kan afleggen in de Diepenveense bossen. En een win situatie voor Kika, want de opzet is om 100% van het inschrijfgeld te kunnen doneren aan Kika.

Ook een onderdeel van onze missie is het groene aandeel in de Greenrun. Lopen en genieten van de mooie bosrijke omgeving. Geen afval creëren en geen schade toebrengen aan de natuur. Zo hebben wij elk jaar een “groene Medaille”. Zullen we plastic apart inzamelen en vragen we speldjes en startnummers terug om zo een bijdrage aan het milieu te kunnen doen.

Onze uitdaging:

Elk jaar gaat team Deventer een uitdaging aan. in 2017 en 2018 was en een Kika estaffete run. Er moest in drie dagen gelopen worden van Groningen naar Utrecht. Ongeveer 300 km. In 2019 gingen team Deventer voor de girodikika in Nederland. 3 dagen fietsen met een totale afstand van zo’n 400 km. In 2020 en 2021 zal dat een kikathlon zijn; 500 meter zwemmen; 20 km. fietsen en daarna 5km. hardlopen.

Meer weten over de kikathlon?

Wil je ons en onze acties volgen via Facebook?

Scroll to top